Sala de estar decorada con un estilo moderno y sofisticado, combinando elementos minimalistas con detalles eclécticos como un sofá verde oscuro, una mesa de centro de metal y un cuadro abstracto en tonos dorados, ideal para un apartamento de alquiler que busca un diseño único y atractivo
Consells,  Lloguer de propietats

Estil Minimalista o Estil Eclèctic: Quin és millor per a un apartament de lloguer?

La decoració d’un apartament de lloguer pot ser tot un repte, especialment quan hi ha tantes tendències en el món del disseny d’interiors. Escollir l’estil adequat és crucial per causar una bona impressió als teus llogaters i garantir que l’espai es percebi acollidor i atractiu. En aquest article, explorem les diferències entre dos estils populars: el minimalista i l’eclèctic, cadascun amb la seva pròpia estètica i filosofia. Descobreix quin funciona millor per a tu!

 

Estil Eclèctic: Dona una personalitat única al teu apartament de lloguer!

Sala d'estar decorada amb un sofà turquesa i una paret plena de quadres de diferents estils, mostrant com combinar elements diversos per crear una decoració eclèctica i original a la llar.

És probable que hagis sentit parlar de l’estil eclèctic, però potser no sàpigues exactament en què consisteix. En un entorn eclèctic, l’espai es percep com més obert i lliure, amb una combinació aparentment improvisada d’elements, colors i textures diverses. A continuació, t’expliquem les seves principals característiques:

L’estil eclèctic va sorgir a finals del segle XIX com una tendència arquitectònica que es rebel·lava contra els cànons tradicionals, proposant una barreja creativa i lliure d’estils i elements de diferents èpoques. Aquesta filosofia permet als dissenyadors crear espais originals i únics, que reflecteixen personalitat i autenticitat.

 

 

Consells per aplicar l’estil eclèctic

  1. Limita la quantitat d’estils: Tot i que la idea és combinar, és recomanable no barrejar més de dos o tres estils en un mateix espai. Utilitza una base de colors neutres per unificar el conjunt i afegeix tocs de color i decoracions més cridaneres per aportar caràcter.
  2. Combina èpoques sota una mateixa temàtica: Aconseguir una combinació equilibrada d’elements de diferents èpoques pot ser complicat, però el resultat val la pena. Pots, per exemple, restaurar mobles antics i combinar-los amb elements contemporanis. L’important és que tots els objectes segueixin una mateixa línia conceptual per crear harmonia.
  3. Mantenir l’ordre i la coherència: Un dels errors més grans en l’estil eclèctic és saturar l’espai amb massa elements. Per evitar-ho, selecciona acuradament cada peça i assegura’t que totes juntes no dificultin la circulació ni sobrecarreguin l’ambient. Abans de començar a decorar, planifica bé cada detall perquè la disposició final resulti visualment agradable.

Sala d'estar amb decoració eclèctica, combinant mobles de fusta, prestatgeries obertes i una paret de maó vist, mostrant com barrejar diferents estils i elements per crear un ambient únic i personalitzat a la llar

 

Estil Minimalista: Elegància per Conquerir els teus Llogaters

El minimalisme, més que una tendència decorativa, és una filosofia que defensa la simplicitat i la funcionalitat. Va sorgir als Estats Units als anys 60 com a reacció a l’excés d’ornaments, proposant un enfocament més net i ordenat.

Un apartament minimalista es caracteritza per la seva estètica sòbria, on “menys és més”. Cada element té un propòsit clar i contribueix a l’harmonia del conjunt. Les línies netes, els colors neutres i l’ús de llum natural creen un ambient serè i acollidor, ideal per als llogaters que valoren l’ordre i la simplicitat.

 

Cistell de vímet amb una manta teixida sobre una cadira de vímet, mostrant com utilitzar textures naturals per crear un ambient acollidor i càlid a la decoració de la llarClaus per decorar amb estil minimalista

 

  • Funcionalitat i disseny: Cada moble i accessori ha de complir una funció pràctica i estètica. Opta per peces versàtils i de línies simples que s’integrin bé a l’espai.
  • Materials naturals i sostenibles: L’ús de materials com la fusta, el vímet o el cotó, juntament amb plantes i flors, afegeix un toc de calidesa i frescor a l’entorn. Això no només fa que l’espai es vegi més acollidor, sinó que també reforça un estil de vida sostenible.
  • Espai i llum: La clau d’un disseny minimalista reeixit és maximitzar la llum natural i mantenir l’espai lliure d’obstacles. Això no només amplia visualment l’entorn, sinó que també crea un ambient tranquil i relaxant.

 

Quin escollir?

Escollir entre un estil minimalista i un estil eclèctic dependrà dels teus objectius i del perfil dels teus llogaters. Si prefereixes un ambient ordenat i serè, el minimalisme és la millor opció. D’altra banda, si vols un espai més dinàmic i original, l’estil eclèctic et permetrà jugar amb diferents elements i personalitats.

En última instància, ambdós estils poden funcionar perfectament en un apartament de lloguer, sempre que s’apliquin amb bon gust i coherència. L’important és que el teu espai reflecteixi un estil únic i atractiu que faci que els llogaters se sentin com a casa!

Sala d'estar amb un sofà gris, coixins decoratius i un gerro blanc amb branques verdes sobre una taula de centre, mostrant com combinar un estil minimalista amb elements acollidors per crear un ambient equilibrat i còmode a la llar

 

Quin estil funciona millor per atreure llogaters?

Sala d'estar minimalista amb parets de fusta clara, mobles moderns i una obra d'art cridanera, mostrant com combinar simplicitat i estil en la decoració de la llar

Cada estil té el seu propi atractiu i pot influir en la percepció de l’apartament per part dels possibles llogaters. Un estil minimalista crea una atmosfera neta i ordenada que és ideal per a aquells que busquen un espai modern, relaxant i fàcil de mantenir. A més, aquest estil tendeix a tenir un atractiu universal, cosa que facilita la seva acceptació per un públic més ampli. D’altra banda, l’estil eclèctic és perfecte per atraure llogaters que valoren la creativitat, l’originalitat i els ambients amb caràcter. Un apartament decorat amb aquest estil es converteix en un espai memorable i diferent que pot destacar davant d’altres opcions més convencionals. Incorporar tècniques de homestaging en qualsevol d’aquests estils pot potenciar encara més la presentació de l’espai, ressaltant les seves característiques més atractives i augmentant les possibilitats de captar l’interès dels llogaters. En definitiva, l’elecció entre minimalisme i eclecticisme dependrà del tipus de llogater que desitgis atraure i de com vulguis que es percebi la teva propietat en el competitiu mercat de lloguers.

 

Si vols que el teu apartament destaqui i atreure els llogaters perfectes, no dubtis a comptar amb AB Apartment Barcelona. El nostre equip d’experts t’ajudarà a dissenyar i gestionar la teva propietat per maximitzar el seu potencial en el competitiu mercat de lloguers. Descobreix com podem transformar el teu apartament en una inversió rendible i atractiva!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¡LLÁMANOS!